Ga naar hoofdinhoud
bij-blog-3

Wat onze klanten zeggen

Hieronder treft u een aantal referenties van klanten die ik heb geholpen.

Pieter Koen

Wat was de aanleiding voor jou om met Willem  in zee te gaan als het gaat om jouw persoonlijke coaching?

Door een training die Willem aan het verkoopteam bij mijn werkgever Royal Van Zanten gegeven heeft, ben ik met hem in contact gekomen.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik om verder te komen in mijn persoonlijke ontwikkeling, mij wilde verbeteren in mijn houding en communicatieve vaardigheden.

Wat heeeft de persoonlijke coaching van Willem JOU (in je werk!) opgeleverd?

De coaching van Willem heeft me een meer zelfverzekerde houding gegeven door zijn combinatie van een stukje achtergrond “theorie” en heel praktisch samen aan de slag te gaan.

Met de kennis en de vaardigheden die ik in mijn coaching sessies met Willem verder heb ontwikkeld, “durf” ik meer, en haal meer uit mijn gesprekken met klanten.

Wat kenmerkt zijn aanpak?

Onze coaching sessies kenmerkten zich door heel praktisch bezig te zijn; we bespraken 2-3 situaties waar ik in de achterliggende periode tegen aan gelopen was.

Deze situatie namen we onder de loep, keken eerst terug hoe ik handelden in deze en daarna bespraken we hoe ik nóg effectiever kan zijn.

De aanpak van Willem kenmerkt zich als “to-the-point”; we stellen samen vooraf het doel vast en werken daar in enkele sessies naar toe.

Door zijn oprechte nieuwsgierigheid heeft mij me geleerd zaken ook van een hele andere kant eens te bekijken.

Waarom zou je hem aanbevelen en aan wie?

Een coachingstraject met Willem kan ik van harte aan bevelen aan elke young professional die net als mij hoge eisen aan zichzelf stelt, maar tegelijkertijd een sparringspartner zoekt om vérder te komen. Waarom: geen zweverig gedoe, to-the-point, en het levert je een betere “ik” op !

Kirsten Ten Cate

De stap van een midden-managementfunctie naar een hoger managementfunctie maakte mij ervan bewust, dat veel mensen iets van mij willen en verwachtingen van me hebben. Ik constateerde bij mezelf een behoefte aan antwoord op de vragen wat ík nou wil dat mensen van mij zien? Welke verwachtingen wil ik wel waarmaken en welke niet en hoe laat ik dat duidelijk zien. Ik wilde op een snelle manier de diepte in en daarvoor leek individuele coaching het meest geschikt. Willem kende ik nog van de managementtrainingen inspirerend leiderschap die Willem  voor het management van de provincie Noord-Brabant heeft verzorgd. Hij viel mij toen op door de feedback die ik daar kreeg; scherp, confronterend en toch prettig. Mijn gevoel bleek te kloppen: de individuele coaching door Willem heeft mij in een kort tijdsbestek nog beter zelfinzicht gegeven en er sterk aan bijgedragen dat ik antwoorden heb gevonden op de voormelde vragen.

Kenmerkend voor zijn aanpak is, dat hij maatwerk levert en snel tot de kern komt. Geen vooropgezet plan met een X-aantal gesprekken, maar dat bepalen we samen. Bij het uitdiepen van een (sub)vraag die spontaan in een gesprek naar voren komt, weet hij scherp te prikkelen –hij gaat een provocerende houding zeker niet uit de weg- en zijn opgebouwde kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen, zo nodig aan de hand van literatuur. Resultaat: ik heb nu voor mijzelf gedefinieerd, welk boegbeeld ik wil zijn en weet hoe ik dat boegbeeld laat zien.

Ik kan Willem aan iedereen aanraden die bereid is goed op zichzelf te reflecteren; Willem stelt je de juiste vragen die maken dat je dit kunt. Als je een belangrijke innerlijke groei wil maken ten behoeve van het zetten van een belangrijke carrierestap, ben je bij Willem aan het juiste adres!