Ga naar hoofdinhoud

De stap van een midden-managementfunctie naar een hoger managementfunctie maakte mij ervan bewust, dat veel mensen iets van mij willen en verwachtingen van me hebben. Ik constateerde bij mezelf een behoefte aan antwoord op de vragen wat ík nou wil dat mensen van mij zien? Welke verwachtingen wil ik wel waarmaken en welke niet en hoe laat ik dat duidelijk zien. Ik wilde op een snelle manier de diepte in en daarvoor leek individuele coaching het meest geschikt. Willem kende ik nog van de managementtrainingen inspirerend leiderschap die Willem  voor het management van de provincie Noord-Brabant heeft verzorgd. Hij viel mij toen op door de feedback die ik daar kreeg; scherp, confronterend en toch prettig. Mijn gevoel bleek te kloppen: de individuele coaching door Willem heeft mij in een kort tijdsbestek nog beter zelfinzicht gegeven en er sterk aan bijgedragen dat ik antwoorden heb gevonden op de voormelde vragen.

Kenmerkend voor zijn aanpak is, dat hij maatwerk levert en snel tot de kern komt. Geen vooropgezet plan met een X-aantal gesprekken, maar dat bepalen we samen. Bij het uitdiepen van een (sub)vraag die spontaan in een gesprek naar voren komt, weet hij scherp te prikkelen –hij gaat een provocerende houding zeker niet uit de weg- en zijn opgebouwde kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen, zo nodig aan de hand van literatuur. Resultaat: ik heb nu voor mijzelf gedefinieerd, welk boegbeeld ik wil zijn en weet hoe ik dat boegbeeld laat zien.

Ik kan Willem aan iedereen aanraden die bereid is goed op zichzelf te reflecteren; Willem stelt je de juiste vragen die maken dat je dit kunt. Als je een belangrijke innerlijke groei wil maken ten behoeve van het zetten van een belangrijke carrierestap, ben je bij Willem aan het juiste adres!